Hør Terje Høyland, internasjonal leder i IMI-kirken Stavanger, fortelle sterke vitnesbyrd om Guds inngripen og hva som kan skje når vi gir Jesus rom. Gud mente det når han sa at han kan bruke alt og alle, bare han får rom.
Hør Terje Høyland, internasjonal leder i IMI-kirken Stavanger, fortelle sterke vitnesbyrd om Guds inngripen og hva som kan skje når vi gir Jesus rom. Gud mente det når han sa at han kan bruke alt og alle, bare han får rom.
Penger kan, i hendene på de rette menneskene, være et middel til stor velsignelse. I denne talen svarer vi på de praktiske spørsmålene: Hvor mye skal jeg gi? Hvem skal jeg gi til?
Jesus har de sterkeste advarsler mot penger og materiell rikdom. Samtidig har han rike venner, forteller lignelser om forvaltning og avkastning, og gjør under som tydelig formidler overflod. Jesus forkynner at et alternativt rike har kommet nær. Guds rike. Men med det har det også kommet en alternativ økonomi. Ikke preget av frykt og grådighet, men av tillit til Gud og sjenerøsitet overfor vår neste.
Nøkkelvers: Matteus 6, 19-24
*jinglemelodien i begynnelsen av prekenen er hentet fra Nordnet sin podcast Pengepodden
Vi har e høyst reell fiende, som har som sitt hovedmål å stjele håpet vårt, drepe troen vår og ødelegge den nære relasjonen til Gud. Paulus formaner oss til ikke å være uvitende om hvilke planer og strategier djevelen bruker for å holde de troende bundet.
Vi såres alle på vår livsreise. Men hvordan oppstår sår, hva gjør de med oss og hvordan kan vi møte dem? Bibelen er ikke taus om dette, og Eilif deler villig fra sin felterfaring.
Et liv i frihet handler mye om tankene våre. Også Gud har tanker. Han har tanker om oss og for oss. Og jo mer vi blir preget av Hans tanker og Hans veier - jo sunnere blir våre egne tanker og veier.
Hva er det som skiller kirken fra andre gode fellesskap? Jo, Gud har steget ned og blitt værende. Og Han har sin bolig blant sitt folk. Det gjør at kirken både blir et hjem og et helbredende fellesskap.
Synd er alvorlig, og min synd brakte Jesus til korset. Men ved omvendelse og tro på Jesus blir jeg fri både fra syndens skyld og fra syndens makt. Vi er kalt til å leve hellige liv; er det mulig? Noen nøkler er å kjenne vår sanne identitet i Kristus, regne oss som døde for synden, stole på Guds kraft og ikke vår egen, la oss forvandle av Ordet, leve i daglig overgivelse og omvendelse, leve i lyset - åpent og ærlig, i frihet og uten fordømmelse, ledet av Den hellige ånd.
Jesus kom for å sette folk fri. En gang helbredet han en krumbøyd dame (Luk 13). Denne hendelsen lærer oss om hvem Gud er og hvordan Han frigjør. Videre kan vi også la oss inspirere av denne plagede damen. For også vi kan ha tyngende byrder som bøyer oss ned.
Dette er del 1 i taleserien Virkelig fri.
Hør Terje Heggebø preke praktisk og livsnært fra Jesu ord i Matteus 11, 28-30:
“Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett.”
I 2005 begynte Camilla i Kristkirken. Hennes historie konkretiserer og synliggjør våre tre kjerneverdier; Kjenne Gud – elske mennesker – tjene vår verden.
Vi mennesker har en fellesnevner: vi er skapt i Guds bilde med uendelig verdi, samtidig som vi ofte går oss vill og havner på veier som ikke er gode. Vi er samtidig hellige og syndere, slik Martin Luther sa det. Men veien inn under Guds vinger er ikke for de som alltid har kontroll og vet best selv, men for alle som erkjenner at de trenger ly i livet.
Jesus var ikke redd for å omgås landssvikere og syndere. Han gikk på fest med dem. Han var deres venn.
Jesus vil ha alle slags folk med i sin disippelflokk. Han ser forbi status quo. Han ser hvem vi og alle kan bli i møte med hans nåde, legedom og forvandlende kraft.
Hør Beate Antonsen forkynne ut fra dagens tekst, Lukas 5, 1-11 (Peters fiskefangst)
Fra sommergudstjenesten i Kristkirken 9. juli
Hør Oddvar Almelid forkynner ut fra dagens tekst, Matteus 7, 15-20 (falske profeter)
Fra sommergudstjenesten i Kristkirken 2. juli
Når disiplene spør Jesus om han kan lære dem å be, svarer han med å snakke om godt farskap og godt vennskap. Den nære og trygge relasjonen til Gud er bønnens kjernepunkt og utgangspunkt. Bønn er ikke først og fremst et tiltak, men en tilstand der vi lever vendt mot Gud.
Tekst: Luk. 11,5-13.
Ved å be i samsvar med Guds plan og vilje kan vi rive ned åndelige festningsverk og ødelegge fiendens planer. Gud krever fortiden til regnskap og søker opp igjen det som forsvant. Forsoning og tilgivelse er en viktig nøkkel til å grave frem de gamle vekkelsesbrønnene og gjenopprette vår åndelige arv.
Dette er del 5 av taleserien “Fra bønnens verden”.
PS, opptaket starter noen sekunder etter at talen er i gang.
Hør Atle dele inspirerende og utfordrende fra sitt eget liv om hvilken rolle faste, bønn og innvielse har spilt i hans liv - og hvordan den enkelte av oss kan ta steg for å slippe det mer til i våre egne liv.
Dette er del fire av taleserien “Fra bønnens verden”
Når disiplene spurte Jesus om han kunne lære de å be, svarte Jesus med å lære de “Vår Far”. For mange av oss er denne bønnen så kjent at vi ikke lenger ser den klart. “Vår Far” er Jesu gave til oss, og er kanskje det mest konsise uttrykket for Jesu hjerte, misjon og teologi som vi har. Bli med mens Thomas bretter ut bønnen og hva den kan bety for oss i dag.
Bibeltekst: Matteus 6, 7-14
Dåpen i Den hellige ånd på pinsedag var ikke bare ment å være en herlig engangsopplevelse, men selve måten de troende skulle leve livet. Det er når vi blir fylt av Ånden at vi blir mer lik Jesus, både hans karakter og hans kraft. Hva skjer når man blir døpt i Den hellige ånd, og hvordan kan vi posisjonere oss for ta imot denne gaven?